Doprava ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč.

RECEPTY

Korejská vařená rýže

     Recepty
 
Krátkozrnná rýže je základní korejskou potravinou. Běžně je konzumuje na snídani, oběd i večeři jako příloha nebo hlavní jídlo. Je symbolem bohatství a života.

 

Rýže vařená v rýžovaru

1) Rýži před vařením důkladně properte pod studenou vodou. Ideálně by voda neměla být kalně bílá.

2) Do hrnce dáme rýži s vodou v poměru 1:1,2. Množství vody se nejlépe určí  , když položíme dlaň do hrnce na rýži,  tak by voda měla sahat po klouby rukou. Ve vnitřní nádobě rýžovaru jsou běžně značky pro množství rýže i vody podle množství připravovaných porcí.

 

 3) Podle typu rýžovaru většinou stačí jen stisknout tlačítko Start.